Sosyal Medya

Güncel

Aileler ‘polisin hatası’ dedi

IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen üç İngiliz kız çocuğunun aileleri, İngiliz polisinin kendilerinden özür dilemesini istedi.



Ä°ngiltere'den Irak Åžam Ä°slam Devleti’ne (IŞİD) katılmak için Suriye'ye geçen üç kız çocuÄŸunun aileleri, Ä°ngiliz polisinin kendilerinden özür dilemesi istedi.

Polisin kendilerini yalancılıkla suçlamasının utanç verici olduÄŸunu söyleyen ailelerin avukatı Tasnime Akunjee, "Polis ailelere, genç kızların bir arkadaşının Suriye'de olduÄŸunu kızları bu ülkeye gittikten sonra bildirmiÅŸtir, önce deÄŸil. Bu iletiÅŸim hatası, ailelerin kızlarının Suriye'ye gitme planlarını önleme olasılığını da ortadan kaldırmıştır" dedi.

Akunjee, yarın Ä°ngiliz Parlamentosu Ä°çiÅŸleri Komisyonu'nda konuya iliÅŸkin soruları yanıtlayacak Londra Polis TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Sir Bernard Hogan-Howe'dan polisin ihmalkârlığını kabul etmesini ve ailelerden özür dilemesini istedi.

Polis çocukların ifadesine baÅŸvurmuÅŸtu

Ä°ngiliz polisi, okuldan yakın arkadaÅŸları bir genç kızın, aralık ayında IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmesinin ardından kaçan üç çocuÄŸun ifadesine baÅŸvurmuÅŸtu.

Polisin geçen ay başında üç kızla tekrar konuÅŸtuÄŸu ve ailelerine iletmek üzere kızlara birer mektup verdiÄŸi ortaya çıkmıştı.

Mektupta, kızların Suriye'ye giden arkadaÅŸlarıyla ilgili yazılı ifade vermesi için ailelerinden izin isteniyordu. Genç kızların, mektubu ailelerinden sakladıkları, mektubun kızlar Suriye'ye gittikten sonra yatak odalarında bulunduÄŸu belirtildi.

‘Çocuklar Rakka’da’

Ä°ngiliz vatandaÅŸları 15 yaşındaki Amira Abaze ile 16 yaÅŸlarındaki Åžahimima Begüm ve Kadiza Sultana'nın 17 Åžubat'ta Londra'dan uçaÄŸa binerek Ä°stanbul'a geldikleri tespit edilmiÅŸti. Ä°stanbul otogarında görüntüleri ortaya çıkan üç kız Ä°stanbul’dan Åžanlıurfa’ya otobüsle gitti ve izlerini kaybettirdi. Kızların oradan da Suriye’ye geçtiÄŸi tahmin ediliyor.

Sky haber kanalı, dün akÅŸam kızların Suriye'nin Rakka kentinde baÅŸka bir Ä°ngiliz kızla bir evde kaldıklarının öÄŸrenildiÄŸini bildirdi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.